image-welkom
Hotel Brasserie Rebecca

Texel

 

Kies uw favoriete strand:

Wat voel je je rijk als je op Texel naar het strand gaat! Een strand van maar liefst 30 km lang, en net zoveel ruimte of 'reuring' als je zelf wilt. Op Texel kiest iedereen zijn eigen favoriete strand.

 

Schapen:

In het voorjaar huppelen zo'n 11.000 lammetjes door de Texelse weiden. Texel is een echt schapeneiland: er wonen ongeveer evenveel schapen als mensen, bijna 14.000. De schapen worden gefokt op kleinschalige, extensieve boerderijen op het glooiende 'oude land' van Texel. Dat maakt een fiets- of wandeltocht door dit unieke landschap met zijn schapenboeten en tuunwallen nog specialer.

 

Mooie fietspaden

Er zijn erg veel mooie fietspaden op het eiland. Texel heeft maar liefst 140 km fietspad en daar zijn erg veel mooie routes bij. Een aanrader is het fietspad langs de Waddenzee. Hier fiets je over de dijk, uitkijkend over het water en begeleid door het trage geklots van de golven.

 

Wandelen

Texel ontdek je het beste te voet of op de fiets. Zo kom je al wandelend op de mooiste plekjes. En heb je alle tijd om geluiden, geuren en kleuren in je op te nemen.Het is leuk om van tevoren een mooie wandelroute uit te zoeken, maar echt nodig is het niet. Er zijn op het eiland veel bewegwijzerde wandelroutes. Door de duinen en het bos loopt een wijdvertakt net van wandelpaden. Hier kun je zomaar opeens verrast worden door een bloeiend heideveld. Op de Hoge Berg is het heerlijk wandelen tussen de ‘tuunwallen'. En als je op Texel bent, maak je natuurlijk een lekkere strandwandeling. Het uitgestrekte strand ziet er steeds weer anders uit. Eb en vloed, wind en water, zon en wolken verzorgen hier een permanente voorstelling.

 

Vogels

Texel staat bekend als een echt vogeleiland waar veel soorten vogels voorkomen. Dit is vooral te danken aan de ligging van het eiland langs de noordwestkust van Europa, precies in de baan waarlangs veel trekvogels vliegen.Natuureiland Texel biedt vele bijzondere natuurgebieden. Buitendijks liggen de kwelders van De Schorren met broedende lepelaars. Achter de waddendijk broeden grote sterns op de schelpenstrandjes van Ottersaat, Wagejot en Utopia. In polder Waal en Burg vinden weidevogels een rustig broedgebied.
In polder Waal en Burg op Texel kom je ogen tekort. Hier zie je weidevogels in overvloed. De weilanden zijn bont gekleurd met orchideeën, grote ratelaar en echte koekoeksbloemen. Wandelroute met vogelkijkhut onderweg. ’s Winters: schaatsen op toplocatie.
Waal en Burg ligt op een steenworp afstand van Hotel Rebecca.